ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ! «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ! (video)

0



Μας το έλεγε ο έμπειρος και πολυταξιδεμένος οδηγός του τουριστικού λεωφορείου και εμείς δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε! Ειλικρινά φίλοι συμπολίτες και φίλοι επισκέπτες αυτό που ζήσαμε και διαπιστώσαμε σήμερα το πρωί στο Μητροπολιτικό ναό του Απ.Παύλου είναι πέρα από τα όρια της φαντασίας κάθε λογικού ανθρώπου! Ξεφεύγει και από το πιο υπερβολικό σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας!

Λίγα λεπτά με alarm μπροστά από την εκκλησία και άρον - άρον φυγή από την πόλη
Λίγα λεπτά με alarm μπροστά από την εκκλησία και άρον - άρον φυγή από την πόλη

Περνούσαμε τυχαία τον μποτιλιαρισμένο από νταλίκες -όπως πάντα- κεντρικό δρόμο της πόλης μας , την οδό Απ.Παύλου! Έξω από την εκκλησία είδαμε ένα τουριστικό λεωφορείο γεμάτο επιβάτες να προσπαθεί με μανούβρες να παρκάρει επί της γειτονικής Κ.Παλαμά. Μπροστά από την εκκλησία ήταν παρκαρισμένα πολλά αυτοκίνητα με πωλητήριο και είχαν κλείσει όλο το χώρο! Τελικά μετά από ακροβατικές μανούβρες ο οδηγός άφησε το αυτοκίνητο του εκεί με αναμμένη τη μηχανή και αναμμένα τα ALARM . Κατέβηκαν κάπου 40 Κορεάτες τουρίστες για να επισκεφθούν τον Απ.Παύλο στα πλαίσιο των ταξιδιών που πραγματοποιούν με θέμα “τα βήματα του Απ.Παύλου” . Πλησιάσαμε τον οδηγό και τον ρωτήσαμε αν μετά την επίσκεψη στο ναό μεταφέρει τους τουρίστες στην παραλία ή στο Κέντρο της Πόλης μας να πιουν ένα καφέ και να την γνωρίσουν. “Θα αστειεύεσαι φίλε μου “ήταν η άμεση αντίδρασή του και συνέχισε. “Αυτό που συμβαίνει στην πόλη σας την Κόρινθο, δεν συμβαίνει σε καμία άλλη πόλη του κόσμου! Μας απαγορεύουν να μπούμε με το πούλμαν μέσα στην πόλη. Και να το αποτολμήσουμε δεν μπορούμε να περάσουμε και να σταματήσουμε κάπου να αποβιβάσουμε τους τουρίστες. Πρόσφατα προσπάθησα να μπω μέσα στην πόλη και μας έγραψε η τροχαία! Του είπα του αστυνόμου γιατί γράφει εμένα και δεν γράφει τα παράνομα παρκαρισμένα Ι.Χ αυτοκίνητα και μου απάντησε , αυτή είναι η εντολή του δημάρχου. Να τα αφήνουμε τα Ι.Χ έστω και παράνομα για να μην διαμαρτύρονται οι καταστηματάρχες της πόλης!τότε βρες μου ένα σημείο να σταματήσω και να κάνω αποβίβαση και να γυρίσω κάποια προκαθορισμένη ώρα να παραλάβω τους τουρίστες και μου είπε ότι αυτό απαγορεύεται μέσα στην πόλη!”. Και συνέχισε ο οδηγός του λεωφορείου ενώ εμείς ήδη έχουμε μείνει άναυδοι : “Κάθε μέρα μόνο το δικό μας τουριστικό γραφείο φέρνει τρία πούλμαν με Ασιάτες , Αμερικανούς και Ευρωπαίους που πραγματοποιούν αυτό το πρόγραμμα “στα βήματα του Απ.Παύλου”. Ερχόμαστε με χίλια βάσανα έξω από την εκκλησία που δεν έχουν φροντίσει όπως όλες οι εκκλησίες στον κόσμο με επισκεψιμότητα να έχουν κάποιο πάρκινγκ για τα λεωφορεία, όπως και εσείς είδατε με αναμμένη  μηχανή και ALARM μόνο για 10 περίπου λεπτά και φεύγουμε σαν κυνηγημένοι! Το ζητούν οι ίδιοι οι τουρίστες να μπουν στην πόλη και να μείνουν λίγες ώρες για να την γνωρίσουν και να κάνουν τα ψώνια τους, αλλά τους λέμε ότι δυστυχώς απαγορεύεται και γελάνε με τα χάλια μας!”
Τα ίδια πράγματα μας είπε και η Κορεάτισα ξεναγός με τα σπαστά Ελληνικά της !
Εμείς θα πούμε μόνο ένα πράγμα. Πραγματικά ντροπιαστήκαμε ως Κορίνθιοι γι’ αυτά που ακούσαμε και είδαμε για την πόλη μας. Δηλαδή δεν θέλουμε ανάπτυξη και τουρισμό σε αυτή την πολυβασανισμένη πόλη; Και αν θέλουμε πως εννοούμε την ανάπτυξη και τον τουρισμό; Με τις νταλίκες και τα σαβουροκάραβα; Κάνουμε τους πεζοδρόμους για να τους επισκέπτονται ποιοι; Εμείς οι ίδιοι μεταξύ μας; Τι κάνουμε μέχρι σήμερα για να έρχονται Αθηναίοι μέσω προαστιακού στην πόλη; Έρχονται ξένοι τουρίστες και τους απαγορεύουμε να μπουν μέσα στην πόλη;
Και όπως μας είπε ο συμπαθέστατος οδηγός που βέβαια ούτε προηγούμενα έχει με την πόλη μας ούτε εχθρός της είναι, “αυτό που συμβαίνει με το κυκλοφοριακό στην Κόρινθο και με την αντιμετώπιση των τουριστών δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στο κόσμο!”
Βεβαίως, επειδή κάποιοι θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν το ρεπορτάζ και να μας πούνε ότι υπερβάλλουμε, φροντίσαμε να έχουμε και τις ανάλογες φωτογραφίες και βίντεο για να στηρίξουμε την εγκυρότητα του ρεπορτάζ μας.’Έτσι θα καταλάβατε βλέποντας το σχετικό βίντεο ότι μάλλον και λίγα γράψαμε σε σχέση με αυτά που μας είπε ο οδηγός και η Κορεάτισα ξεναγός.
Εκείνο όμως που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι μετά από αυτό το αποκλειστικό και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της sfedona.gr , βάζουμε όλους τους υπεύθυνους της πόλης μας προ των τεράστιων ευθυνών τους :
Πρώτα απ’όλους τον δήμο Κορινθίων και έπειτα την Αστυνομική Διεύθυνση , την Μητρόπολη Κορίνθου, το Επιμελητήριο και τον Εμπορικό σύλλογο. Τουλάχιστον όλοι τους από σήμερα και στο εξής , γι’ αυτό το τεράστιο θέμα ιδιαίτερης ζωτικής σημασίας για την Κόρινθο, δεν δικαιούνται να πουν ότι δεν γνώριζαν !

sfedona.gr
Bookmark and Share
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 23, 2010

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ! «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ! (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator