ΕΛΛΑΔΑ 2010 - Ορδές Βαλκάνιων ζητιάνων κατακλύζουν την Πάτρα – Έρχονται καθημερινά με πούλμαν

0


Ορδές από βαλκάνιους ζητιάνους, καταφθάνουν πριν ακόμα ξημερώσει, αφού ταξιδεύουν ολόκληρη την νύχτα με πούλμαν από Βουλγαρία και Ρουμανία, στην Πάτρα, με σκοπό την ζητιανιά και την εξεύρεση φαγητού.

Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Μόνο που είναι δύσκολο να βρεις τις κατάλληλες, για να περιγράψεις αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στην Πάτρα.
Ορδές από βαλκάνιους ζητιάνους, καταφθάνουν πριν ακόμα ξημερώσει, αφού ταξιδεύουν ολόκληρη την νύχτα με πούλμαν από Βουλγαρία και Ρουμανία, στην Πάτρα, με σκοπό την ζητιανιά και την εξεύρεση φαγητού.
Εξαθλιωμένοι, μέσα στο κρύο, κατακλύζουν κάθε γωνιά της πόλης μας και ζητούν χρήματα, μαζί με ό,τι μπορούν να φάνε.
Όταν δεν το βρίσκουν, τότε συμβαίνει αυτό που δείχνει η φωτογραφία.
Ανήλικα παιδιά μπαίνουν ολόκληρα μέσα στον κάδο απορριμμάτων και ψάχνουν.
Εικόνες γροθιά σε μια πόλη που εχει ήδη τα δικά της μεγάλα προβλήματα, που οι πολίτες της δίνουν πλέον καθημερινά τον δικό τους αγώνα επιβίωσης και τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν μια νέα, πρωτόγνωρη σε μαζικότητα και διάρκεια, άθλια κατάσταση συνανθρώπων.
Άραγε υπάρχει λύση για τους ίδιους, αλλά και για εμάς;
isthmos.gr

Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 24, 2010

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΕΛΛΑΔΑ 2010 - Ορδές Βαλκάνιων ζητιάνων κατακλύζουν την Πάτρα – Έρχονται καθημερινά με πούλμαν"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator